We approach the latest trends in the industry with originality and implement them down to the smallest detail so that everything is just as you imagined.

We design your dream. Architecture & Interior Design studio – Cluj-Napoca

top

Diploma Project

  /    /  Diploma Project

Proiect Diplomă – Randări

Amplasamentul intervenţiei se află în centrul oraşului Cluj Napoca. Principalul element pe care s-a concentrat intervenţia propusă este omul – ca prim utilizator şi spaţiul verde public, care lipseşte cu desavârşire în această zonă.

Situl aflat pe actualul teren al Comandamentului Armatei a IV-a a Transilvaniei, situat în sud-estul Pieţei Ştefan cel Mare, se întinde pe o suprafaţa de 50.000 mp.

Urmărind metode de punere în valoare a unor ganguri existente şi de continuare a unor axe pentru a putea traversa insulele pietonale, se oferă astfel pietonului ocazia de a întâlni elemente surpriză în cadrul spaţiilor interparcelare neutilizate. Descoperirea parcului devenit în acest moment public conduce la vitalizarea întregului spațiu al grădinii.

Epicentrul întregului ansamblu îl reprezintă grădina, având în acest caz atât rolul de aparentă surpriză, precum şi generator de traseu şi de dialog volumetric. Totodată, ea reuşeşte să conecteze toate funcţiunile adiacente, fiind un factor de coeziune, atât formală, cât şi funcţională.

Clădirea principală din vestul ansamblului, Piaţa Ştefan cel Mare devine spaţiu de expunere pentru colecţiile permanente. Corpul destinat colecţilor permanente va primi în dialog si contrast un obiect contemporan, un accent sincer cu perioada apariţiei sale, corp ce va găzdui expoziţii temporare şi evenimente artistice. Acesta se va desfăşura în locul fostelor obiecte din ansamblu, cu deschidere spre strada Traian Moşoiu. Propunerea este strâns legată de grădină pe partea nordică, intrând într-un dialog geometric, rectangular al faţadei cu rezolvarea geometrică a grădinii, iar spre sud are o faţadă cortină vibrată, cu elemente preponderente de culoarea roşie, care se absorb pe parcurs într-un alb calm. Culoarea roşie este cea care va capta atenţia asupra volumului, aflat pe o stradă îngustă şi discret volumetric.

Program

Muzeu de Artă Contemporană

Suprafață

11220 mp

Locație

Centru Cluj-Napoca, jud. Cluj, România

An

2010

Category